SNSB are patru programe de nivel masteral

studenti1.jpgScoala Normala Superioara Bucuresti (SNSB) va organiza anul acesta patru programe de studii universitare de nivel masteral acreditate de Agentia Romana de Asigurarea a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), orientate spre cercetare si adresate studentilor de elita ai facultatilor din tara, a declarat, marti, cu prilejul deschiderii oficiale a anului universitar, prorectorul Radu Purice.

Astfel, doua programe sunt de matematica, una de matematica-informatica si una de biochimie. Prof. dr. Radu Purice a prezentat obiectivele si activitatea institutiei, iar directorul adjunct al Institutului de Matematica “Simion Stoilov”, prof. dr. Lucian Beznea, a reinnoit sprijinul total pe care si in viitor institutul pe care il reprezinta il va acorda SNSB.

Sectia de Matematica a Academiei Romane a fost reprezentata de acad. Ioan Cuculescu, care a salutat initiativa deosebita de a oferi olimpicilor romani o posibilitate de studii masterale de inalt nivel, orientate spre cercetare, intr-o institutie romaneasca cu larga recunoastere internationala.


Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala (SCAC) al Ambasadei Frantei in Romania a fost reprezentat de atasatul pentru stiinta si cooperare universitara, Michel Farine, care a vorbit despre foarte buna colaborare pe care SCAC si ambasada Frantei au avut-o cu SNSB inca de la formarea acesteia. In cadrul festivitatii de deschidere a anului universitar s-au prezentat noile acorduri survenite intre SNSB si doua dintre cele mai prestigioase scoli normale superioare din Franta, cele din Paris si Cachan.


Din partea partenerilor strategici ai SNSB din mediul de afaceri, la festivitatea de deschidere a noului an de invatamant a participat Florin Talpes, director general al “Softwin” Group, care a subliniat rolul invatamantului de elita in asigurarea cadrelor pentru o industrie performanta si moderna si a motivat interesul si sprijinul pe care l-a oferit si il va oferi pe termen lung unor astfel de initiative menite sa sustina formarea unei elite stiintifice puternice in Romania, ca o componenta esentiala a progresului oricarei societati moderne. AGERPRES