Senatul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti se va intruni pentru a alege conducerea la sfarsitul lunii mai, a declarat Paul Dobrescu, desemnat ordonator de credit al universitatii.
Potrivit acestuia, alegerile vor avea loc cu aproximativ doua luni intarziere dat fiind ca, de cate ori se intrunea Senatul universitar, nu era cvorum. Calendarul alegerilor in universitati prevedea ca 31 martie sa fie data pana la care universitatile trebuiau sa-si finalizeze alegerile.

„Persoanele care alcatuiau Senatul, nu veneau sau veneau si plecau din cauza tensiunilor existente, din cauza optiunilor diferite referitoare la metodologia alegerilor in universitate, din cauza optiunilor diferite. Acum, lucrurile au revenit la normal. Luni, a fost adoptata metodologia”, a afirmat Paul Dobrescu.

El a spus ca nu s-a hotarat daca va candida pentru functia de rector al SNSPA, urmand sa ia o decizie in perioada urmatoare. „E prea devreme sa spun daca voi candida. Urmeaza sa ma gandesc”, a mai spus Dobrescu.

La alegerile din mai, Senatul va alege un rector, un presedinte, un prorector, precum si un secretar stiintific. „Presedintele, functie nou creata la noi, se va ocupa de partea academica”, a tinut sa precizeze ordonatorul de credite numit de MECT.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a infirmat, pe 17 aprilie, zvonurile potrivit carora a desemnat un nou rector la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti. El a declarat ca Paul Dobrescu are misiunea de a efectua plati si de a organiza noi alegeri in cadrul SNSPA si ca nu a fost ales rector al institutiei respective.

„Am luat aceasta decizie pentru ca universitatea avea nevoie de un ordonator de credite. Ca si la alte universitati, la SNSPA trebuiau organizate alegeri. Insa, la SNSPA, mandatul Senatului s-a incheiat pe 31 martie, fara ca sa se pregateasca alegerile si fara ca macar sa se adopte metodologia dupa care sa se organizeze alegerile”, a precizat ministrul Educatiei.

Cristian Adomnitei a recunoscut ca a avut doua intalniri cu Mihaela Vlasceanu, fostul rector al SNSPA, care insa nu a intreprins nicio masura pentru organizarea de noi alegeri. Din acest motiv, sustine el, fostul rector nu va avea castig de cauza in instanta, in cazul in care ea va decide sa ii conteste decizia.