Asociația Internațională a Universităților (IAU) aniversează anul acesta 70 de ani de la înființare. Pe 9 decembrie 1950, la Nisa, în Franța, membrii fondatori au semnat Constituția IAU. Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare, miercuri, 9 decembrie 2020, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), alături de IAU și UNESCO, organizează un webinar despre viitorul învățământului superior și modul în care universitățile pot contribui la conturarea viitorului societății. SNSPA va fi reprezentată la eveniment de către rectorul Remus Pricopie, Vicepreședinte al IAU.

La eveniment vor participa membri ai Board-ului IAU, reprezentanți UNESCO, lideri ai universităților membre și parteneri IAU.

Conferința va fi deschisă de către Pam Fredman, Președinte IAU, Stefania Giannini, Directorul general adjunct pentru educație al UNESCO, și prof. univ. dr. Remus Pricopie, care va modera sesiunea de întrebări a webinarului.

Speakeri:

· Hilligje van’t Land, Secretar general IAU

· Roberto Escalante Semerena, Secretar general, Association of Universities of Latin America and the Caribbean

· Goolam Mohamedbhai, Fost președinte IAU

· Mirta Martin, Președinte Fairmont State University

· Pornchai Mongkhonvanit, Președinte, Siam University

· Mosleh Duhoky, Președinte, University of Duhok, Irak

· Abdul Rahim Hashim, Vicepreședinte, University of Malaya

· Andrew Deeks, Președinte, University College Dublin

· Sir Hilary Beckles, Vicepreședinte, The University of the West Indies

· Eden Woon, Vicepreședinte, Asian Institute of Technology

Dezbaterea va fi urmată de un scurt film despre IAU, realizat de BBC.

Asociația Internațională a Universităților a fost fondată în anul 1950, sub egida UNESCO, si reunește peste 650 de instituții și organizații, din 130 de țări, stimulează cooperarea dintre acestea, dezbate și propune soluții la problemele specifice mediului academic, capacitează experți, oferă asistență în elaborarea politicilor publice din domeniul învățământului superior și acordă sprijin membrilor, factorilor de decizie, profesorilor, cercetătorilor și studenților.