campeanu_sorin.jpgMinistrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunţat că a trimis Ministerului Muncii un proiect pe marginea legii salarizării care prevede creşterea salariilor profesorilor debutanţi cu 70% şi un maximum de 177% pentru lectorii şi şefii de lucrări din învăţământul universitar.

„Este vorba de un proiect pe marginea legii salarizării. Această creştere de 177 % este un maxim care se propune pentru lectorii şi şefii de lucrări din învăţământul universitar deoarece aceştia aveau salarii foarte mici apropiate de cele debutanţilor. Altfel pentru preuniversitar şi universitar propunerea de salarizare pleacă de la un minimum de circa 70 % care se acordă debutanţilor şi din învăţământul universitar şi preuniversitar”, a declarat ministrul la B1TV.

El a precizat că proiectul este rodul consultărilor care s-au derulat pe o perioadă de două săptămâni împreună cu sindicatele din educaţie şi a fost înaintat Ministerului Muncii şi urmează să fie analizat împreună cu ministrul de Finanţe.

Ministrul a afirmat că vor avea loc luni, 24 august, consultări împreună cu reprezentanţii sindicatelor şi cu premierul Victor Ponta. „Acest material mai cuprinde şi alte elemente cum ar fi sporul de mediul rural , mediu izolat între 5 şi 20 %, sporul pentru cei care lucrează în învăţământul special de 15 %, sporul pentru dirigenţie de 10% şi alte astfel de sporuri sunt cuprinse în propunerile pe care MECŞ le-a avansat deja către ministerul Muncii”, a detaliat Cîmpeanu.

Întrebat de când ar trebui să intre în vigoare aceste măriri, el a spus că ştie de o propunere care ar viza o creştere salarială de 10% din luna decembrie a acestui an. AGERPRES