Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat pe 5 ianuarie că a semnat ordinul pentru adaptarea „la realităţi” a programei de examen pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat, mai ales pentru porţiunea de materie predată online, inclusiv cea de anul trecut, fiind pus accent pe simulări pentru evaluarea a ceea ce au reuşit să asimileze elevii în perioada pandemiei.

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 – 2021. (…) Începând de astăzi, toţi elevii care vor susţine Evaluarea naţională şi Bacalaureatul vor şti exact care este tematica de examen”, a precizat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

El a mai anunţat că, începând cu data de 22 februarie, vor fi lansate şi testele de pregătire şi a precizat că adaptarea tematicii a fost făcută în mod deosebit pentru porţiunea de materia predată online.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acţiuni remediale recuperarea cât mai eficient a tuturor aspectelor prinse în programele şcolare. Această adaptare s-a făcut cu atenţia deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când şcoala a intrat în online. Deci, acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. (…) Atenţia deosebită la adaptarea tematicii a fost făcută îndeosebi pentru porţiunea de materie predată online, inclusiv cea de anul trecut. Adică, elevii de clasa a VIII-a care susţin Evaluarea naţională vor avea o tematică adaptată şi din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a şi din semestrul II al clasei a VII-a”, a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, „simulările sunt mai importante în acest an, mai mult decât oricând”.

„Încercăm să organizăm cât mai multe simulări pentru a putea să avem o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii şi nu asupra a ceea ce au predat cadrele didactice”, a adăugat Cîmpeanu. AGERPRES