campeanu_sorin1.jpgMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că aşteaptă rezultatele raportului de control al ministrului, în cursul săptămânii viitoare, pentru a vedea ce măsuri se impun în situaţia cererilor de transfer la alte licee.

„Luni voi avea raportul de la Suceava şi probabil joi vom avea raportul de la Prahova, Bihor şi Brăila. În momentul în care vom avea raportul, vom vedea care au fost cererile soluţionate fără a avea bază legală, acele aprobări vor fi anulate, iar cei care au dat aprobări în afara cadrului legal vor suporta consecinţele de rigoare, aşa cum din păcate s-au desfăcut cele nouă contracte de muncă ale colegilor profesori la Timiş, iar astăzi, la Bihor, alte nouă contracte de muncă au fost desfăcute pentru abateri la organizarea examenului de bacalaureat”, a precizat Câmpeanu, într-o intervenţie telefonică la postul B1tv.

Întrebat cum s-a luat decizia privind aceste verificări, ministrul educaţiei a spus că a avut o situaţie la nivel naţional cu privire la cererile depuse şi cele soluţionate la nivelul fiecărui judeţ. „Acolo unde am constatat că sunt foarte multe cereri soluţionate în raport cu media la nivel naţional, ca şi procent, sau în raport cu populaţia şcolară, am considerat necesară o verificare suplimentară. În acest moment suntem acum. În funcţie de concluziile acestui raport, vom vedea măsurile care se impun – de natură disciplinară sau de natura sesizării altor organe.”, a afirmat ministrul Cîmpeanu.

Întrebat ce este în neregulă cu aceste solicitări de transfer, acesta a dat drept exemplu judeţul Suceava. „Am considerat necesar a se verifica legalitatea, spre exemplu la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri soluţionate favorabil. O parte dintre ele au bază legală şi baza legală înseamnă media superioară ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, înseamnă situaţii medicale speciale, înseamnă gemeni, tripleţi. Metodologia este foarte clară. În condiţiile în care au avut aceste motive, probabil prin documente, înseamnă că transferul a fost făcut legal”, a susţinut ministrul Educaţiei. AGERPRES