Legea învăţământului superior adoptată recent este, cu siguranţă, principalul subiect de discuţii din cadrul Consiliului Naţional al Rectorilor ce se desfăşoară, în 26 şi 27 mai, la Universitatea din Oradea, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu.

„Această lege a învăţământului superior este un mare plus. Nu este ideală, nu rezolvă toate problemele, dar este un mare plus faţă de ce era înainte de adoptare. Vor fi discuţii despre schimbările aduse această lege şi implicaţiile asupra vieţii universitare din România. Implicaţiile din perspectiva consolidării autonomiei universitare, a parteneriatului cu studenţii, din perspectiva susţinerii eticii, pentru susţinere internaţionalizării activităţii universităţilor româneşti, a profesionalizării guvernanţei universităţilor, a măsurilor de reducere a abandonului universitar. Sunt foarte multe lucruri de discutat pentru că sunt foarte multe aspecte noi şi importante în legea învăţământului universitar aşa cum a fost ea adoptată de către Parlament în urmă cu câteva zile. Acesta va fi subiectul principal, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CNR, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă şi această reuniune a CNR se va finaliza cu o rezoluţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns că se va analiza pe parcursul întâlnirii dacă va fi necesară o asemenea declaraţie comună.

„Până acum, prin rezoluţiile CNR noi am susţinut o serie de lucruri, cele mai multe dintre ele regăsindu-se în legea învăţământului superior, din pachetul legislativ al Educaţiei”, a precizat Cîmpeanu. AGERPRES