Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că a fost surprins să afle că o şcoală din Brăila a fost depunctată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar pe motiv că a avut elevi care au optat pentru învăţământul profesional.

„Am fost mai mult decât surprins să aflu că o şcoală brăileană, care a trecut de curând printr-o evaluare ARACIP, a fost depunctată deoarece a avut elevi care au mers la şcoala profesională. Am să verific acest lucru şi, dacă aşa s-a întâmplat, pot să vă spun că el contravine flagrant politicii Ministerului Educaţiei şi politicii de dezvoltare în general. Considerăm că este absolut inadmisibil să depunctezi o şcoală, pentru că elevii din acea şcoală se îndreaptă către învăţământul profesional. Este o contradicţie flagrantă cu politica Ministerului Educaţiei. Este o situaţie de încălcare flagrantă nu atât a reglementărilor, cât a principiului bunului-simţ. Vom analiza lucrurile într-o manieră profesionistă, după care vom lua măsuri clare”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a participat sâmbătă, la Brăila, la Conferinţa Judeţeană a Sindicatului „Corneliu Gheorghe Caranica”, ocazie cu care a aflat mai multe probleme cu care se confruntă învăţământul brăilean, între care şi această situaţie de la Şcoala „Mihu Dragomir”. AGERPRES