campeanu_sorin1.jpgMinistrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a afirmat vineri că ia în calcul ca şcoala să înceapă cu o săptămână mai devreme începând cu anul şcolar 2016-2017.

„Am avut chiar acum o jumătate de oră o discuţie cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, care au avut o solicitare extrem de pertinentă şi de matură: au solicitat ca începerea anului şcolar să fie cu o săptămână mai devreme, dar au solicitat ca acest lucru să se facă începând cu anul şcolar 2016-2017, nu de acum. Este o solicitare înţeleaptă pentru că este mult prea târziu pentru a anunţa o schimbare atât de importantă la nivelul calendarului şcolar. Sunt planificate foarte multe activităţi specifice sistemului de educaţie deja luând ca referinţă pentru începerea anului şcolar data de 15 septembrie”, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că ia în calcul această modificare. „Eu, personal, iau în calcul această modificare, pentru că sunt foarte multe argumente prezentate de către elevi (…), pe care le apreciez ca fiind în avantajul procesului de învăţământ”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a precizat că ordinul de ministru în acest sens poate să îl pregătească de acum. „Eu sunt convins că, dacă vom agrea cu cei implicaţi, indiferent cine va rămâne ministru, va rămâne ordinul aşa cum el este agreat cu cei implicaţi”, a afirmat ministrul Educaţiei. AGERPRES