Deputatul Sorin Cîmpeanu a afirmat că este „regretabil” ordinul de ministru dat recent prin care se modifică metodologia de evaluare a şcolilor doctorale, deoarece contravine legislaţiei primare, reglementărilor europene şi cerinţelor asigurării calităţii.

„Exemplul recent al ordinului de ministru prin care se modifică toată metodologia de evaluare a şcolilor doctorale este regretabil din punctul meu de vedere, pentru următoarele motive: contravine legislaţiei primare în domeniul educaţiei, contravine cerinţelor asigurării calităţii – mai mult de o treime din indicatori nu sunt cuantificabili, contravine trendurilor internaţionale şi reglementărilor europene în domeniu, contravine rezoluţiei adoptate în unanimitate în Consiliul Naţional al Rectorilor, contravine votului în unanimitate dat de ARACIS, organism responsabil, conform legii, cu elaborarea metodologiei de evaluare”, a afirmat Cîmpeanu, la Ora Guvernului, la care a participat ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Cîmpeanu a mai spus că îşi exprimă speranţa că noua lege a educaţiei nu va fi promovată „pe repede înainte”, la fel ca acest ordin. „Pentru aceste cinci motive îmi exprim speranţa că nu vom avea o lege a educaţiei care să fie promovată pe repede înainte, prin asumarea răspunderii, pe acelaşi model prin care am schimbat metodologia de evaluare a şcolilor doctorale în plin proces de evaluare”, a adăugat Cîmpeanu. AGERPRES