Ministerul Educaţiei va cunoaşte, până la 15 ianuarie, câţi dintre cei 340.000 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ vor să se vaccineze, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învăţământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajaţi în sistemul naţional de educaţie, am lansat o interogare, aşteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, orele 16,00. Acesta va fi rezultatul, nu acele sondaje realizate pe eşantioane mici. Deci, până în 15 ianuarie, orele 16,00, vom  avea disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ”, a declarat ministrul la finalul şedinţei de Guvern.

El a amintit că acceptul pentru vaccinare nu înseamnă şi obligativitate. „Dar, pe baza acestui rezultat, sigur că da, împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare, vor putea fi pregătite numărul de doze, precum şi ordinea, prioritatea acordată personalului din învăţământ pentru vaccinare, prioritate care sunt convins că va fi corelată perfect cu importanţa educaţiei în România şi în orice ţară cu importanţa deschiderii şcolii în regim clasic”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Referitor la redeschiderea şcolilor în format clasic, ministrul a menţionat că o analiză în acest sens va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie. „Analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom avea date privind evoluţia epidemiologică, rata de infectare în urma vacanţei de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară a evoluţiei campaniei de vaccinare, după ce vom analiza şi măsurile adoptate de alte state aflate în situaţie similară şi, nu în ultimul rând, după ce vom avea realităţile din sistemul de educaţie pentru care Ministerul Educaţiei a cerut raportarea estimată a celor care s-au aflat în dificultate cu privire la urmărirea procesului de învăţare online. Termenul este de 11 ianuarie. În cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie vom face această analiză, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie cu privire la redeschiderea şcolilor în format clasic”, a explicat el. AGERPRES