Promovarea managementului educațional este esențială pentru sporirea calității actului didactic și a rezultatelor obținute. Este părerea exprimată de Rectorul USAMV Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, care este și preşedintele Consiliul Naţional al Rectorilor, în cadrul celei de-a șasea ediții a Galei Edumanager. Aceasta a avut loc miercuri, 21 noiembrie, la Hotel Pullman, din București.

”Apreciez foarte mult faptul că Edumanager.ro a reușit să strângă o comunitate și să promoveze, prin toate articolele postate pe acest portal și prin acțiunile sale, cum este și această Gală, importanța managementului în educație, al resurselor umane. Trebuie să putem forma, motiva și reține în sistemul de învățământ atât cadrele didactice, pe măsura competențelor care se vor schimba, cât și absolvenții, care, în unele cazuri, aleg calea străinătății. Școala stă la baza tuturor lucrurilor. Trebuie să avem viziune, alături de un bun management, dar și resurse”, a declarat fostul ministru al Educației.

Înainte de a înmâna premiile pentru proiectele secțiunii universitare, Sorin Cîmpeanu a mai vorbit și despre cele trei principii care, în opinia sa, trebuie să stea la baza actului didactic: calitatea în educație și în cercetare, angajabilitatea, care se poate îmbunătăți prin colaborarea între mediul academic și cel socio-economic, precum și dezvoltarea personală, profesională și regională.

Întâlnirea comunității EduManager, organizată de Oameni și Companii, a inclus și Conferința Națională Management Modern în Educație, care le-a oferit participanților informații importante legate de aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Cele mai valoroase proiecte înscrise la fiecare categorie specifică au fost premiate în cadrul Galei EduManager.ro 2018, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative, alături de editorii portalului Edumanager.ro.

Toate proiectele transmise vor fi publicate pe portalul Edumanager.ro și în newsletter-ul dedicat comunității. Această comunitate este dezvoltată de catre Oameni și Companii din anul 2007 și a devenit o platformă de comunicare profesională, de marketing și de PR apreciată atât de specialiștii din educație, cât și de companii.