Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi că rata de vaccinare anti-COVID în rândul personalului din Învăţământ este de 60% şi a anunţat că pe 8 septembrie, cu cinci zile înainte de începerea noului an şcolar, va prezenta o actualizare a situaţiei imunizării.

 

Cîmpeanu a participat, joi, la Comitetul interministerial România Educată şi la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP.

„Vom anunţa public care este progresul vaccinării în rândul elevilor. Vom anunţa, de asemenea, public, începând cu data de 8 septembrie, când vom putea să centralizăm rezultatele cu privire la vaccinarea personalului din Învăţământ. La ultima raprtare, am avut 185.000 de cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic din peste 300.000, însemnând 60%. În 8 septembrie vom avea rezultate actualizate”, a precizat el după cele două evenimente.

Ministrul Educaţiei a detaliat că, pentru categoria de vârstă 16-19 ani, rata de vaccinare este puţin peste 20% şi aproape 5% la categoria 12-15 ani. În acelaşi timp, a susţinut că „am avut un progres important din perspectiva elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani”. „Numărul lor a crescut la ultima raportare la 34.706”, a arătat el.

De asemenea, a spus că, în prezent, la nivelul Ministerului Educaţiei sunt disponibile 30 de milioane de măşti de protecţie sanitară şi a vorbit despre condiţiile din şcoli.

„În condiţiile în care problemele cronice vor fi rezolvate în măsura în care ele se pot rezolva, pe termen scurt, oricum se vor asigura condiţiile din perspectivă sanitară. La nivelul Ministerului Educaţiei am centralizat disponibilul de măşti de protecţie. Suntem la aproape 30 de milioane de măşti, totalul însumat prin raportările fiecărui judeţ, un număr de măşti care asigură necesarul în fiecare şcoală”, a afirmat ministrul.

El a adăugat că în şcoli mai pot fi utilizate măşti textile, iar profesorii din învăţământul special pot folosi viziere. AGERPRES