campeanu_sorin3.jpgMinistrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi, la Parlament, că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori şi inspectori adjuncţi până la ocuparea acestora în mod „transparent”.

„Concursul pentru ocuparea posturilor de inspector general şi inspector general adjunct: voi continua cu perseverenţă să organizez aceste concursuri. Voi veghea să fie încă şi mai transparente. Dacă era vorba de o politizare erau ocupate toate cele 42 de posturi din prima. A fost a doua serie, va fi şi a treia serie. Dacă este nevoie vă garantez că va fi şi a patra serie până vor fi ocupate prin concurs toate aceste posturi”, a spus Cîmpeanu.

El a spus că va prezenta în Parlament în luna noiembrie un raport privind starea învăţământului pe anul 2014 , iar în ianuarie un alt raport pe anul 2015. „Cred în necesitatea şi mai cu seamă în obligativitatea prezentării unui raport privind starea învăţământului”, a precizat ministrul. AGERPRES