oprescu_sorin_.jpgRectorul UMF Bucuresti, profesor Florian Popa, a acordat pe 6 noiembrie primarului general al Capitalei, doctor Sorin Oprescu, trofeul „Carol Davila”, cea mai inalta distinctie a institutiei medicale, acordata pana acum doar presedintelui Traian Basescu.

„Distinctia a fost oferita in semn de respect pentru profesionalismul si dorinta pe care medicul si dascalul Sorin Oprescu le-a insuflat de-a lungul timpurilor noilor generatii de doctori din Romania”, a spus profesorul Popa.

Popa a precizat ca aceasta distinctie a fost acordata medicului Oprescu intrucat „il consideram colegul cu cea mai mare vizibilitate din lumea medicala romaneasca”. „Este colegul cu cea mai complexa activitate dintre toti cei care lucram in lumea medicala, pentru ca in afara muncii de doctor, el a avut numeroase functii care-i completeaza perfect activitatea”, a adaugat rectorul UMF Bucuresti.

Cu ocazia inmanarii acestei inalte distinctii a UMF a fost intonat imnul „Gaudeamus Igitur”, dupa care primarului general i s-a urat „La multi ani!” intrucat pe 7 noiembrie este ziua de nastere a lui Sorin Oprescu.

Distinctia a fost acordata cu ocazia „Zilelor universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila”. Cu aceasta ocazie au fost acordate diplome studentilor care au participat la campania „Doneaza sange. Fii erou”, dar si unor medici, autori de tratate medicale, printre care profesorul Valeriu Horhoianu, Simona Fica, Ana Maria Vladareanu, profesorul Miron Bogdan, precum si Institutului „Marius Nasta” din Bucuresti.