oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că în ultimii patru ani au fost reabilitate 90 de şcoli – 65 sunt finalizate, iar alte 25 sunt recepţionate parţial, dar se efectuează şi alte lucrări care se vor termina până în septembrie, la începutul noului an şcolar.
Celelalte şcoli incluse în proiectul BEI (până la 101) sunt în diverse stadii de execuţie. Programul se va finaliza integral în semestrul I al anului 2013.

„Reabilitarea infrastructurii educaţionale din Bucureşti, care viza 102 şcoli, a devenit iniţial coşmarul meu, din cauza numeroaselor probleme cu care m-am confruntat. Când am preluat mandatul, programul era blocat. Erau finalizate doar două şcoli. Multe dintre unităţile incluse în proiect nu beneficiaseră de nicio renovare din anii 1960. Numeroase şcoli nu puteau obţine avize de funcţionare, iar altele necesitau lucrări urgente de consolidare”, a spus Oprescu, la bilanţul celor patru ani de mandat.

El a explicat faptul că a reuşit să deblocheze această situaţie şi a îmbunătăţit conceptul şi conţinutul programului de modernizare a şcolii prin introducerea unui grad sporit de asistenţă socială pentru familiile ai căror copii învaţă în aceste şcoli, respectiv cinci internate, patru after-school şi peste 20 de cantine cu blocuri alimentare proprii.

„Am crescut valoarea calitativă a intervenţiilor prin introducerea de noi facilităţi menite să asigure un grad sporit de înzestrare – săli de sport, dintre care 26 noi şi zece modernizate, mai mult de 350 de laboratoare de informatică, chimie, biologie, fizică, precum şi dotări destinate creşterii gradului de securitate, protecţie şi educaţie medico-socială a elevilor (90 de cabinete medicale şi 34 de cabinete stomatologice)”, a spus Oprescu. AGERPRES