upa_profesori.jpgDoi specialişti în domeniile medical şi juridic din Germania, dr. Rochus Berger, avocat, şi dr. Volker Sydow, medic stomatolog şi specialist în psihologie, sunt, începând de joi, profesori de onoare şi asociaţi ai Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

„În numele Senatului şi al Rectorului UPA din Iaşi, ne-am reunit într-o şedinţă specială pentru a conferi titlurile de profesori de onoare pentru două personalităţi din spaţiul juridic şi medical german. Suntem onoraţi de prezenţa acestora în componenţa comunităţii academice a UPA şi ne bucurăm că putem beneficia de expertiza şi profesionalismul lor aici, la universitatea noastră”, a declarat prof.univ.dr. Daniel Şandru, preşedintele Senatului Universităţii „Petre Andrei”.

Dr. Rochus Berger a mulţumit celor de UPA pentru onoarea de a face parte din comunitatea academică a instituţiei de învăţământ superior şi a ţinut o prelegere pe tema „Dreptul general la viaţa personală”. Cu acest prilej, Berger a afirmat că în prezent „cadrul dreptului general la viaţa personală nu este reglementat direct, prin legi, ci derivă din diferite acte legislative, iar acest cadru trebuie privit ca unul nelimitat”.

La rândul său, dr. Volker Sydow le-a vorbit tinerilor, din postura de medic stomatolog, despre frica de dentist, recunoscând că, în general, „frica de stomatolog este asociată cu o durere”.
„Fiecare reacţionează diferit. Mimica şi mişcarea ochilor pe care le au pacienţii arată, de fapt, teama acestora. Orice stomatolog simte şi ştie până la ce punct un pacient poate suporta durerea”, a conchis dr. Volker Sydow.

Rectorul Doru Tompea a subliniat în cadrul întâlnirii importanţa parteneriatului pe care Universitatea „Petre Andrei” îl are cu Centrul Cultural German din Iaşi, respectiv colaborarea cu directorul Alexander Rubel. „Relaţia noastră foarte bună cu Centrul Cultural German din Iaşi este una care ne onorează şi în baza căreia foarte multe personalităţi din spaţiul german au venit şi au susţinut prelegeri în cadrul instituţiei noastre. Astfel de conferinţe sunt benefice pentru studenţii noştri pentru că pot învăţa de la specialişti în domenii complementare sau specifice programelor noastre de licenţă sau master”, a spus prof.univ.dr Doru Tompea. AGERPRES