univ_dunarea_galati.jpgFacultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati va avea, in premiera nationala, specializarea de moase, cu sprijinul Universitatii Bordeaux II din Franta.

Anuntul a fost facut in cadrul unei intruniri dintre o delegatie a Consiliului Regional Aquitaine din Franta, din care au facut parte si trei profesori ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Bordeaux II, si rectoratul Universitatii Dunarea de Jos,Viorel Manzu.

„Este a opta intalnire cu reprezentantii Universitatii Bordeaux II pentru dezvoltarea Facultatii de Medicina de la Galati . Trebuie sa recunosc ca fara sprijinul Universitatii Bordeaux II nu am fi reusit sa avem invatamant superior medical la Dunarea de Jos. Cred ca in maxim doua luni incepem materializarea ideii de a avea si specializarea de moase, o premiera in Romania”, a declarat, la randul sau, decanul Aurel Nechita.

Pregatirea de moase se va adauga la cele aproape 70 de specializari deja existente la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati.