uvvg_caritate1.jpgÎn spiritul sărbătorilor de iarnă care se apropie, studenții din anul II ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, au pus în scenă, pe 9 decembrie, un spectacol caritabil pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor din Complexul Curcubeul Arad, destinat copiilor care provin din familii defavorizate. Evenimentul a fost organizat de prof. univ. dr. Valerica Belengeanu și studentele Simona Schmalberger, Mădălina Cafadaru, Rusu Natalia, iar conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” a fost reprezentată de prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al Universității.

În deschiderea evenimentului, Gligor Alexandru, din partea departamentului de Relații Internaționale a UVVG , i-a condus pe cei prezenți într-o incursiune a clădirilor istorice din Arad.

Au urcat în scenă: Ansamblul Zarandul – Arad, care a interpretat colinzi, cântece populare și dansuri populare, Ancuţa Codrea și Marian Bilt, care au pus în scenă dansuri populare din zona Maramureşului, Andreea Popescu, elevă în clasa a VIII – a la Școala Generală nr. 5 din Arad, care a interpretat la pianină 2 sonate de Beethoven și 2 colinde.

Dansurile populare au fost puse în scenă și de către un grup de studenți din anul II de la Medicină Dentară, din care au făcut parte Codrea Ancuţa, Rusu Natalia, Șerbănescu Cristina, Halip Maria, Dindelegan Andreea, Gligor Cristian, Nicola Louis,Iorgoni Radu, Stan Dragoș și Popescu Vasile.

În continuarea programului, studentul Vlad Țigu din cadrul Facultății de Medicină Dentară, anul II, antrenor de performanță în cadrul clubului sportiv „Ballroom Dance”, a prezentat publicului perechile de dans Farcuțiu Cristian – Herman Cristina și Berari Mihnea – Pop Ivona, pe care le coordonează și care au încântat auditoriul.

Grupul de instrumentiști Soli Deo Gloria, de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, au vestit Nașterea Domnului, prin colinde instrumentale, sub conducerea prof. Carmen Crăciun, iar spectacolul a fost completat de trupa de teatru Har, coordonată de actrița Oltea Blaga, din cadrul Teatrului „Ioan Slavici” din Arad.

Prof. univ. dr. Valerica Belengeanu, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „În spiritul Sărbătorilor de Crăciun, în spiritul ‘dăruiește și primește’, studenții anului II de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, împreună cu cadrele didactice, au organizat un spectacol caritabil pentru copiii din Complexul Curcubeul din Arad. În această lună magică noi trebuie să fim mai buni, mai toleranţi și să avem grijă de semenii noștri, iar studenții noștri s-au gândit să aducă un surâs pe feţele copiilor”.

uvvg_caritate2.jpg