Stadiul achiziţiei tabletelor pentru elevii din mediile defavorizate, finanţarea transportului elevilor, necesitatea realizării feedback-ului pentru profesori de către elevi, dar şi noile planuri-cadru pentru liceu au fost principalele teme abordate într-o întâlnire pe care ministrul Educaţiei şi Cercetării Monica Anisie a avut-o pe 9 octombrie cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a afirmat, pe pagina de Facebook, că în cadrul întâlnirii au fost discutate şi propunerile de amendamente care vizează actualizarea ghidului de măsuri care reprezintă anexă la Ordinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii, Ordin care aprobă măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În ceea ce priveşte stadiul achiziţiei tabletelor pentru elevii din mediile defavorizate, achiziţie realizată prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, ministrul susţine că până în prezent au fost achiziţionate 82.826 de dispozitive şi au fost contractate încă 108.327 de tablete.

În ceea ce priveşte finanţarea privind transportul elevilor, Anisie afirmă că MEC a transmis unităţilor de învăţământ sumele necesare pentru decontare.

„Alături de reprezentanţii elevilor, am analizat posibilitatea ca aceştia să poată oferi feedback cu privire la activitatea profesorilor. Unitatea de Cercetare în Educaţie din cadrul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie va realiza un model de chestionar de feedback, care va fi supus dezbaterii”, afirmă ministrul.

Referindu-se la noile planuri-cadru pentru liceu, ministrul Educaţiei spune că reprezentantul elevilor, Rareş Voicu, va face parte din cadrul comisiei de validare. „Reprezentanţii elevilor vor participa în calitate de observatori în cadrul comisiilor de etică”, mai afirmă Anisie. AGERPRES

Sursa foto: Facebook