acad_politie.jpgStudenţii anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” efectuează timp de trei săptămâni un stagiu de pregătire tactico-aplicativ în Tabăra de la Drajna, din judeţul Prahova.

Cei 379 de studenţi de la facultăţile de Poliţie şi Pompieri desfăşoară de luni până pe 13 septembrie activităţi de iniţiere şi pregătire în domeniul poliţienesc, militar şi de specialitate, instrucţie de front, cunoaşterea armamentului, precum şi executarea unor şedinţe de tragere.

Astfel, viitorii poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor urma etapele unui scenariu tactico-militar gândit de comandanţii de batalion şi profesorii Departamentului de jandarmi, pregătire generală şi ştiinţe socio-umaniste, având ca scop antrenarea studenţilor în situaţii tactice specifice muncii poliţieneşti.
În cadrul acestor exerciţii profesionale de pregătire studenţii jandarmi şi poliţişti vor desfăşura probe tactice, luptându-se corp la corp, imobilizând suspecţi sau contracarând revolte civile, în timp ce studenţii pompieri vor participa la stingerea unui incendiu de proporţii.

La încheierea perioadei de pregătire, studenţii anului I vor susţine examenul de verificare a cunoştinţelor asimilate pe parcursul acestui stagiu.

Activităţile se vor încheia cu un spectacol cultural-artistic prezentat de formaţiile din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. AGERPRES