atargovitoaie_stefan.jpgŞtefan Atârgoviţoaie, elevul de la Liceul de Arte ”Octav Băncilă” din Iaşi, care a câştigat finala concursului „Ti lascio una canzone”, în Italia, şi Camelia Diaconu, de la Colegiul „Emil Racoviţă”, care a obţinut bronzul la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Africa de Sud, au fost premiaţi, marţi, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

”Ne bucurăm să avem elevi cu astfel de rezultate. Este important că unul din ei face performanţă în muzică, iar celălalt la cele mai importante discipline, la nivel internaţional”, a declarat Liliana Romaniuc, şeful ISJ Iaşi.

La rândul său, Ştefan Atârgoviţoaie se declară mulţumit de performanţa sa şi îşi propune ca pe viitor să câştige şi alte premii. ”Am cântat mai multe melodii însă doar una a câştigat. Cânt şi noaptea, cânt şi ziua, uneori, în somn, mă visez cântând”, a spus Ştefan Atârgoviţoaie.

De asemenea, Camelia Diaconu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Emil Racoviţă”, care a obţinut bronzul la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Africa de Sud, a spus jurnaliştilor cum a ajuns la astfel de performanţe. ”Toată lumea crede că stau toată ziua şi învăţ. Nu este aşa. Sunt ca orice alt copil, dar prefer să nu folosesc prea mult telecomanda şi să stau toată ziua în faţa televizorului. Îmi place să mă plimb, să citesc, să călătoresc. Îmi place să îmi ocup timpul cu tot felul de lucruri care să-mi ocupe timpul liber, dar din care am de învăţat cu adevărat ceva”, a spus Camelia Diaconu.

Prezent la eveniment, profesorul Seryl Talpalaru, profesor la Colegiul ”Emil Racoviţă” şi, totodată, directorul Centrului de Excelenţă din Iaşi, a declarat că pentru a ajunge la astfel de performanţe este nevoie de foarte multă muncă şi implicare atât din partea profesorilor, cât şi a elevilor. Totodată, profesorul ieşean a subliniat necesitatea funcţionării de astfel de Centre de Excelenţă la nivel naţional, pentru că în fiecare oraş sunt elevi supradotaţi care ar putea ajunge la performanţe. AGERPRES