Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a încheiat etapa de preînscriere, cu peste 19.300 de candidaţi, iar în topul preferinţelor candidaţilor la master sunt ştiinţele economice, psihologia şi ştiinţele politice.

„Peste 19.300 de candidaţi au încheiat etapa obligatorie de preînscriere la Admiterea UBB, iar aproape 15.000 dintre ei au finalizat deja şi depunerea online a dosarului de admitere pentru programele de licenţă şi master oferite de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Cele mai căutate specializări la nivelul programelor de master oferite de UBB sunt cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare. Absolvenţii de facultate s-au înscris în număr mare şi la programele de master ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 962 de dosare, precum şi pentru cele existente la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost încărcate în platforma de admitere 551 de dosare de înscriere”, se arată într-un comunicat trimis de UBB.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 100 de dosare depuse pentru programele de master.

Înscrierile pentru programele de master ale Facultăţii de Matematică şi Informatică se desfăşoară în perioada 15 – 22 iulie 2020, iar Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna septembrie.

„Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.550 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. La nivel master, UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă). Înscrierea la Admiterea 2020 la Universitatea Babeş-Bolyai este realizată exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ , unde candidaţii îşi pot încărca toate documentele necesare”, se mai arată în comunicat. AGERPRES