Dr. Carmen Zapucioiu, medic primar pediatru şi medic specialist în pneumologie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, a declarat pentru News.ro că la unitatea de primiri urgenţe ajung zilnic în jur de 400 de copii care au boli respiratorii şi că secţiile de specialitate sunt arhipline.

În colectivul școlar/preșcolar, copiii sunt cei mai expuși agenților patogeni periculoși, mai ales din cauza lipsei unor metode eficiente de dezinfecție. Din păcate, statisticile arată că, în perioada în care un copil este la grădiniță, nu se dezinfectează niciodată jucăriile sau obiectele cu care acesta intră în contact.

Singurele zone care sunt curățate sau igienizate sunt pereții, mesele, scaunele și podeaua.

Majoritatea preșcolarilor contactează la grădiniță între 8 și 12 răceli pe an, dar și alte boli infecțioase. Cel mai adesea, copiii se întorc acasă cu boli precum: conjuctivită, scarlatină, bolile copilăriei (rubeolă, oreionul și rujeolă), răceală, gripă și gastroenterită.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a virozelor respiratorii sunt dispozitivelor de dezinfecție a aerului cu lumină ultravioletă UV-C, BIOCOMP.

Lumina ultravioletă UV-C dezinfectează eficient atât suprafețele și obiectele cu care copiii intră în contact (mese, scaune, jucării, creioane, robinete de apă, etc.), cât și aerul, creând un mediu sigur pentru cei mici.

Datorită sistemului unic de asigurare a dezinfecției cu activitate activă și preventivă în mediul școlar și preșcolar „B.E.I. (Biosecurizare Ecologică Integrată) cu tehnologia UV-C” pentru unitățile de învățământ din România a companiei BIOCOMP, protejat cu drepturi de autor, asigură prin abordarea holistică integrată, blocarea tuturor căilor de contaminare posibile concomitent, prin dotarea cu dispozitive speciale fabricate în România, respectiv prin:

  • dezinfecția aerului în prezența sigură 24/7 a personalului educațional și a copiilor (conform normelor și standardelor UE 2022);
  • dezinfecția suprafețelor în absența personalului educațional și a copiilor (podele, pereți, ustensile, echipamente, paturi, mese, scaune, dulapuri etc. în minimum 15 minute);
  • dezinfecția obiectelor (măști, telefoane mobile, tablete, pachete, documente, tastaturi, caiete, cărți, pixuri etc.) și dezinfecția încălțămintei în unitățile educaționale;
  • dezinfecția autovehiculelor implicate în activitatea educațională.

Vrei să asiguri copiilor din unitatea de învățământ unde activezi un mediu dezinfectat în proporție de 100%?

Descoperă promoția lunii noiembrie de Black Friday.

Între 14 și 30 noiembrie beneficiezi de 17% discount accesând magazinul nostru online www.uvmall.ro.

*Reducerile de preț se aplică doar în cazul comenzilor din magazinul online