Asociaţia Liga Studențească din cadrul Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Universitatea “Vasile Alecsandri”, a organizat în perioada 26-28 aprilie 2017, proiectul “Student pentru 3 zile!„, ediţia a IV-a. Obiectivul acestui proiect vizează în mod direct tinerii elevi aflați în anul terminal din mediul liceal, privind integrarea și trecerea temperată dintr-un mediu preuniversitar, într-un mediu al studiilor superioare.

Tinerii au avut ocazia să cunoască viața de student într-un timp relativ scurt și să experimenteze, atât viața dinamică din campus, cât și activitățile coordonate de către tinerii voluntari ai Ligii Studențești: sociale, educative, culturale sau sportive.

Mihai-Viorel Munteanu, Preşedintele Asociaţiei Ligii Studenţeşti a declarat că, an de an, proiectul se bucură de un real succes, fapt confirmat de numărul din ce în ce mai mare de participanţi, atât din Bacău, cât şi din judeţele limitrofe: “Credem că acest proiect este o oportunitate pentru elevii din anii terminali şi sperăm ca la final cei care participă anul acesta să înţeleagă mai bine ce este viaţa de student. Ei participă la cursuri la toate cele 5 facultăţi, Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, dar şi activităţi de voluntariat şi socializare”.

Elevul Dan Mareş de la Colegiul Tehnic “Ion Borcea” din Buhuşi s-a arătat interesat în a-şi continua studiile la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, de experienţa aceasta cu studenţii şi interacţiunea cu profesorii.