uvvg_londra.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldiş” prin „Centrul de Testare Lingvistică Internaţională” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în colaborare cu Fundaţia „Study Internaţional” a organizat şi în acest an cursuri de vară pentru studenţi la University College London din Anglia.

În acest an un grup de studenţi ai UVVG împreună cu asist. univ. drd. Laura Stiegelbauer participă, în perioada 24 iulie – 14 august, la cursurile de vară desfăşurate la University College London, una din primele şi cele mai prestigioase universităţi din lume. Aşezată în centrul Londrei, această universitate a fost fondată în anul 1826, iar în acest an se situează pe locul patru în topul celor mai bune universităţi din lume, conform „Independent Good University Guide 2010”.

Cursurile de vară oferă elevilor şi studenţilor între 14-23 ani oportunitatea de a studia limba engleză în centrul Londrei, cu profesori vorbitori nativi. Din prima zi participanţii sunt împărţiţi pe grupe, conform nivelului de limbă, nivel stabilit printr-un test dat cu cadre ale universităţii, acreditate British Council.

Prof. dr. Vanda Stan, şefa Centrului de Testare a declarat: „Este al cincilea an în care organizăm astfel de cursuri atât în Marea Britanie, cât şi în SUA, lângă universităţi de mare prestigiu. În toate aceste vizite şi excursii se urmăreşte dezvoltarea culturii generale a fiecărui participant dar în acelaşi timp, ele constituie o metodă eficientă de a descoperi cultura şi civilizaţia britanică nemijlocit, la faţa locului, cu ghizi şi explicaţii profesioniste. Demn de menţionat este şi faptul că, în după-amiezele lor libere, participanţii vizitează facultăţi la care doresc să aplice pentru programe de vară, cursuri de licenţă sau studii masterale, vorbesc cu directorii de admiteri şi fac turul instituţiilor. În urma finalizării programului, Consiliul Britanic le oferă studenţilor o diplomă cu recunoaştere internaţională care atestă participarea la aceste cursuri”.