Numeroşi studenţi ai Universităţii „Petru Maior” (UPM) din Târgu Mureş s-au prezentat, marţi, la „Târgul de practică a studenţilor”, în cadrul căruia au fost oferite 250 de locuri de muncă în domeniul IT, în care aceştia urmează să facă practică în perioada studiilor.
Rectorul UPM Târgu Mureş, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, a declarat presei că la evenimentul de marţi s-au prezentat 18 firme, dar că există protocoale de colaborare pentru desfăşurarea unor stagii de practică cu alte 15 firme italiene, în timp ce concernul Emerson pune la dispoziţie 70 de locuri de practică.
„În total sunt 250 de locuri de practică, dar şi plasament şi cooperări pentru realizarea lucrărilor de licenţă. Este unul din punctele esenţiale pe care mi le-am propus în planul managerial, şi anume realizarea unei puternice direcţii de dezvoltarea a universităţii către partea aplicativă, către partea practică şi este o îndeplinire, de fapt, a unei promisiuni pe care mi-am asumat-o cu ocazia depunerii candidaturii de rector (…) Sincer, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi studenţi câţi sunt pe holurile universităţii în acest moment, lucru care ar trebui să fie îmbucurător, ceea ce dovedeşte chiar un interes. Deci studenţii vor să facă practică reală. Un interes neaşteptat”, a arătat rectorul UPM.
Enăchescu a adăugat că prin aceste activităţi studenţii UPM pot să desfăşoare o practică reală în mediul economic, nu una formală, pe foi de hârtie sau pe dosare şi că se intenţionează ca acest gen de târguri să devină o regulă a universităţii, în sensul de a deveni o universitate orientată către cunoştinţe practice, nu doar către competenţe teoretice.
„Practica aceasta bănuiesc că există şi în alte centre universitare, am constatat de exemplu că UBB, Universitatea Tehnică de la Cluj au astfel de manifestări, lucru care este foarte îmbucurător. Deci nu suntem chiar pionieri, poate că anvergura şi eficienţa cu care o facem ne îndreptăţesc să sperăm la o recunoaştere naţională”, a subliniat rectorul UPM Târgu Mureş.AGERPRES