Studenții danubieni, premiați din nou la o sesiune internațională de comunicări științifice

Lege Sapere Aude, Sesiune Internaţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti a Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative din Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, s-a desfăşurat în perioada 15 – 17 noiembrie. Zeci de studenţi de la universităţi din Bucureşti, Arad, Reşiţa, Galaţi şi Tg. Jiu, au prezentat rezultatele cercetărilor ştiinţifice în cele trei secţiuni ale evenimentului: Drept public, Drept privat şi Drept internaţional.

Alin Fănel Gangu, masterand în anul I la Ştiinţe Penale în cadrul Universităţii “Danubius”, veteran al premiilor obţinute la diferitele activităţi ştiinţifice, a prezentat anul acesta o temă deosebit de interesantă VITAQUE MANCIPIO NULLI DATOR, OMNIBUS USU (Viaţa nu este proprietatea nimănui ci uzufructul tuturor).

Lucrarea a adus în atenţia colegilor din ţară şi a cadrelor didactice din Comitetul Ştiinţific o analiză în oglindă, din perspectiva Codului Penal în vigoare şi a Noului Cod Penal, a infracţiunilor privitoare la viaţa omului.

Valoarea şi inovaţia cercetării masterandului Alin Fănel Gangu, criteriile care au stat la baza selecţiei celor mai bune lucrări prezentate, au convins Comisia ştiinţifică formată din profesori de prestigiu să acorde Premiul II pentru această temă.