anosr proteste.jpg Studenţii de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România vor continua protestele până vor obţine 25% reprezentativitate în modalitatea de alegere a rectorilor, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, preşedintele Organizaţiei Studenţeşti, Daniela Alexe.

„Cel mai probabil şi marţi şi miercuri vom protesta, iar joi vom veni la negocieri cu ministrul Educaţiei. Trebuie să continuăm protestele. Domnul ministru a spus că nu este convins că studenţii trebuie să reprezinte 25% în modalitatea de alegere a rectorilor”, a spus Alexe.

În ceea ce priveşte prezenţa obligatorie la cursuri, Alexe a spus că se va întâlni cu reprezentanţii MECTS pentru a le cere să dea o normă metodologică care să clarifice această situaţie. „Să se dea o normă metodologică care să precizeze că prezenţa la cursuri rămâne la latitudinea universităţilor”, a spus Daniela Alexe. Aproximativ o sută de studenţi de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au protestat, luni, timp de trei ore, în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), principala nemulţumire a acestora fiind faptul că nu mai au putere de decizie în proporţie de 25 la sută în Comisia de alegere a rectorului şi Consiliului de Administraţie al universităţilor.


O altă nemulţumire a protestatarilor este legată de faptul că, potrivit noii Legi a Educaţiei, „prezenţa la cursuri va deveni obligatorie”. De asemenea, ANOSR acuză şi faptul că au fost „tăiate” taberele studenţeşti de iarnă. AGERPRES