mihai_dragos.jpgPrioritățile studenților din România se rezumă, în prezent, dincolo de alocarea a 6% din PIB pentru Educație, la suplimentarea fondului de burse și dezvoltarea centrelor de consiliere și orientare în carieră, a declarat Mihai Dragoș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

“Este un moment în care vom face un bilanț a ceea ce s-a realizat, în special, după campania 6 % pentru educație din toamnă. Dacă unele lucruri s-au făcut, multe altele mai așteaptă rezolvare”, a afirmat liderul ANOSR prezent la Oradea, cu ocazia Adunării Generale ce are loc în perioada 14-16 martie.

El a arătat că studenții solicită ca sistemul de burse să fie modificat, astfel încât bursa socială minimă să respecte legea, adică să acopere cheltuielile de cazare și masă, ceea ar însemna o suplimentare a fondului de burse, dar și o altfel de distribuire a sumelor către universități. De asemenea, ei solicită dezvoltarea Centrelor de consiliere și orientare în carieră, deoarece, în prezent, există un consilier la 8.000 de studenți. “Rămâne de văzut dacă Adunarea Națională va propune și alte priorități în afară de acestea”, a menționat Mihai Dragoș.

Peste 100 de lideri ai studenților din România s-au reunit vineri, la Universitatea din Oradea, pentru Adunarea generală a Alianței. Au participat reprezentanți ai 17 centre universitare din țară, adică 80% din acestea. La deschidere au participat un reprezentant al Ministerului Educației Naționale, Ioan Groza, director general al Direcției Generale Învățământ Superior, Iulian Pavel, director în Ministerul Tineretului și Sportului, președintele CJ Bihor, Cornel Popa, viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan și rectorul Universității Oradea, Constantin Bungău. AGERPRES