studenti_grup.jpgStudenţii din cinci universităţi româneşti pot aplica pentru programul de burse Scholar Leaders al GE Foundation, aflat la cea de-a şaptea ediţie, acesta având ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de lider ale studenţilor participanţi şi încurajarea pregătirii unei noi generaţii de lideri competitivi la nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi, bursele sunt acordate studenţilor aflaţi în cel de-al doilea an de studiu în domeniile economic, management, inginerie şi tehnologie din cinci universităţi selectate până la data de 17 decembrie.

Instituţiile de învăţământ superior participante sunt Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Româno-Americană.

„Recrutarea şi selectarea celor mai buni studenţi se fac cu ajutorul unor metode internaţionale riguroase. Pentru a câştiga bursa, candidaţii trebuie să dea dovadă de rezultate academice deosebite, implicare activă în activităţi suplimentare (cum ar fi participarea la grupuri de studenţi, voluntariat sau proiecte comunitare), precum şi abilităţi de lider. Câştigătorii vor primi burse anuale în valoare de 1.500 euro timp de doi ani (3.000 euro în total). La această sumă se adaugă şi ocazia de a participa, alături de colegii câştigători din Republica Cehă, Polonia şi Ungaria, la un program regional de dezvoltare a abilităţilor de lider organizat în Budapesta, în vara anului 2013. Acesta le va permite să înţeleagă mai bine operaţiunile GE şi să cunoască lideri GE cu experienţă care lucrează în diferite divizii ale companiei (o zi de însoţire a acestora)”, precizează organizatorii în comunicatul de presă.

Sunt eligibili studenţii care stăpânesc foarte bine limba engleză şi se află în al doilea an de studiu la prima facultate în domeniul economic, management, inginerie şi tehnologie din cinci universităţi.

Pentru a obţine bursa, studenţii trebuie să depună un dosar complet care să cuprindă un eseu de 1.000 de cuvinte, două scrisori de recomandare (cel puţin una dintre ele de la un profesor), un curriculum vitae, fotocopii ale documentelor care dovedesc absolvirea primului an de studii însoţite de o traducere în limba engleză (traducerea nu trebuie să fie legalizată).
Programul Scholar Leaders al GE Foundation este primul program de burse universitare din România şi din Europa Centrală şi de Est care a fost implementat cu ajutorul finanţării oferite de GE Foundation, organizaţia filantropică a companiei General Electric (GE). AGERPRES