Studenţii clujeni care deţin un card eliberat de Asociaţia StudentPlus pot de luna aceasta să-şi plătească toate taxele către universităţi în sistem on-line. Cardul se numeşte Omnipass şi oferă studenţilor diferite beneficii, cum ar fi reduceri la anumite evenimente, sau în unele magazine partenere, dar funcţionează şi ca legitimaţie de trecere în universităţi sau alte instituţii cu care tinerii vin des în contact, cum ar fi bibliotecile.

În plus, în urma unui parteneriat încheiat cu Banca Transilvania, studenţii primesc şi câte un card bancar, cu care-şi pot achita, fără să mai stea la cozi, taxele la şcoală, căminul, restanţele sau alte asemenea plăţi.

‘Rezultatele obţinute prin acest proiect ne fac să fim optimişti. În cursul anului universitar 2009 – 2010 s-au realizat peste 1.600 de plăţi şcolare pe internet, cu ajutorul cardului Visa Electron EURO<26. Ca pas următor, ne dorim ca studenţii să poată utiliza acest card pentru a-şi achita majoritatea cheltuielilor specifice vieţii de student', a spus joi, într-o conferinţă de presă, unul dintre directorii executivi ai băncii, Gabriela Nistor. Ea a adăugat că instituţia pe care o reprezintă a montat bancomate şi în acele locuri în care studenţii se duc des, cum ar fi cantine sau universităţi, pentru a le uşura folosirea cardului. De asemenea, coordonatorul proiectului, Andrei Ciubuc, a men’ionat că pachetul cu cele două carduri este oferit gratuit studenţilor care şi-l doresc, iar de anul acesta a fost realizat, în exclusivitate pentru Cluj, un parteneriat cu o firmă de telefonie mobilă. Oferta presupune includerea în pachet a unei cartele preplătite, care costă 6 euro, în care este inclus un anumit număr de minute şi acces la internet. Utilizatorii vor primi, de asemenea, sms-uri care-i vor anunţa ce petreceri se mai organizează prin oraş, ce spectacole pot vedea, sau alte asemenea informaţii. Andrei Ciubuc a explicat că strategia dezvoltării acestui card a fost bazată pe atragerea de parteneri foarte puternici, pentru că ‘un discount de trei la sută la barul din colţul blocului nu este de folos nimănui’. Cu acest card Omnipass studenţii primesc şi reducere la transport, acces în muzee, librării, sau cluburi, iar din parteneriat fac parte şi multe instituţii cum ar fi primăria sau Consiliul Judeţean. Următorul pas al Asociaţiei StudentPlus este extinderea cardului în alte oraşe din Transilvania, în care funcţionează universităţi. În Cluj-Napoca există trei tipuri de carduri pentru tineri şi aproximativ 100.000 de studenţi, dintre care 24.000 utilizează o asemenea legitimaţie de reduceri.AGERPRES