Un grup de cincisprezece studenţi a protestat, luni, în faţa Prefecturii Timiş, cerând demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, aceştia reprezentându-i pe colegii lor din centrul universitar bănăţean, care fac parte din Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara şi care sunt nemulţumiţi de anunţata reducere a burselor şi a altor subvenţii din sistem.

Potrivit lui Ioan Drăghia, reprezentantul Asociaţiei, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), la care sunt afiliaţi studenţii timişoreni, este hotărâtă să continue protestele „împotriva proiectului de Lege a Educaţiei şi împotriva măsurilor guvernamentale de micşorare a subvenţiilor pentru studenţi şi împotriva refuzului conducerii Ministerului Educaţiei de a semna protocolul cu reprezentanţii studenţilor, cu toate că a promis acest lucru”.

Studenţii de la Universitatea de Vest Timişoara, membri ai UNSR, au declarat că, în ceea ce priveşte proiectul Legii Educaţiei, îşi menţin opoziţia faţă de articolele care încalcă drepturile dobândite de studenţi, care se referă la negarantarea subvenţiilor de către stat, imposibilitatea de a alege, prin vot, conducerea universităţii/facultăţii. Motive de nemulţumire au creat şi noile măsuri, anunţate de Guvern, de diminuare a cuantumului burselor cu 25%, începând cu data de 1 iunie 2010, precum şi diminuarea cu 15% a tuturor drepturilor de care beneficiază studenţii şi care sunt finanţate din bugetul Ministerului Educaţiei (subvenţii la transportul în comun, subvenţii la regia de cămin etc). Ioan Drăghia a anunţat că UNSR a decis că protestele vor continua, până ce Ministerul Educaţiei le va aproba cererile. AGERPRES