Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizează cea de-a VII-a ediţie a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), care va avea loc în perioada 5 – 10 august în Cluj-Napoca.

FOSR este cel mai important eveniment al ANOSR, scopul acestuia fiind realizarea unui cadru de dezbatere a subiectelor educaționale și sociale importante pentru studenți, facilitând în același timp schimbul de bune practici între organizațiile studențești. În acest an în jur de 150 de reprezentanți ai studenților proveniți din peste 70 de organizații studențești din vor căuta soluții la probleme precum finanțarea educației, participarea studenților la luarea deciziilor în universități și în afara lor precum și angajabilitatea tinerilor, în special în unele sectoare de interes național precum educația și sănătatea.

Rezultatele dezbaterilor vor fi transpuse și în o serie de propuneri de modificare a legislației în vigoare, urmând ca acestea să fie propuse spre asumare actualilor parlamentari sau candidaților la alegerile din toamnă. Tot aici, studenții vor analiza implementarea Statutului Studentului. Acesta a fost elaborat, promovat și supus dezbaterilor timp de peste cinci ani de către ANOSR înainte de adoptarea sa, la finalul lunii Martie 2012. Analiza va viza măsura în care prevederile sale sunt deja aplicate și au efecte asupra studenților români.

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 5 august la Auditorium Maximum Cluj-Napoca (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 3-5), unde sunt așteptați Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, rectori ai universităților din Cluj-Napoca și reprezentanți ai autorităților locale. Evenimentul se va desfășura în cadrul mai multor universități Clujene, iar la finalul său, pe data de 10 august, va avea loc o conferință de presă în cadrul căreia vor fi anunțate rezultatele dezbaterilor.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Asociaţia Studenţilor de la Business (ASB), Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR), Asociaţia Studenţilor Universităţii de Artă şi Design (ASUAD), Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (FAS-USAMV), Organizaţia Studenţilor Economişti (OSE), Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), Organizaţia Studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai (OSUBB), Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT), Sindicatul Stundeţilor Europenişti (SSE).