Un număr de 28 de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti participă în perioada 5-10 august la un atelier de lucru organizat de Primăria municipiului Giurgiu, având ca temă reconversia funcţională a Taberei Stejarul din pădurea Bălănoaia de la marginea oraşului.

„Avem un parteneriat mai vechi cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti prin care oferim posibilitatea studenţilor la arhitectură să gândească şi să pună în pagină proiecte privind dezvoltarea municipiului Giurgiu şi a zonei portuare, iar de data aceasta le-am oferit ca temă reconversia funcţională a Taberei Stejarul într-un centru social pentru bătrâni”, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Edilul spune că s-a gândit că este nevoie de un astfel de proiect deoarece întreţinerea unei tabere costă mult şi aceasta este funcţională decât pe timp de vară, iar un centru social pentru bătrâni poate fi funcţional pe tot parcursul anului.

Astfel, începând de luni, 28 de studenţi vor fi cazaţi în perioada derulării workshopul-ui la Tabăra Stejarul, iar la finalul acestuia îşi vor susţine public proiectele. Cele mai bune soluţii care vor fi votate de un juriu vor fi premiate şi vor sta la baza unui proiect de reconversie, respectiv a temei caietului de sarcini în vederea atribuirii lucrării pentru execuţie. AGERPRES