Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj a anunţat că organizează o campanie online de informare gratuită despre pandemia de COVID-19.

„O nouă campanie de informare organizată de voluntarii Medici Pentru Tine, proiect organizat de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, campanie care are loc, de această dată, în mediul online. Evenimentul se desfăşoară pe pagina de Facebook a proiectului Medici Pentru Tine, unde oamenii pot folosi mesageria paginii pe întreaga perioadă a zilei, pentru a pune orice întrebare cu privire la noul virus. Studenţii la medicină vor răspunde zilnic la toate întrebările, în intervalul orar 18,00-20,00”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Noua campanie a fost iniţiată la sugestia lui George Voicescu, student în anul V în cadrul UMF Cluj şi paramedic voluntar la SMURD Cluj, în colaborare cu voluntarii proiectului şi cu studenţii medicinişti din anii IV-VI. „Fiecare dintre noi avem o bulă în mediul social şi avem tendinţa să generalizăm tot ce se găseşte în bula noastră. Generaţiile obişnuite cu mediul online pot să depisteze uşor un fake news, însă pentru părinţii sau bunicii noştri nu este la fel de uşor. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, le oferim posibilitatea să ne adreseze întrebările lor, iar noi vom oferi informaţii din surse verificate, credibile”, spune, potrivit comunicatului, George Voicescu.

Prin acest demers, studenţii medicinişti spun că doresc să contribuie la eforturile autorităţilor şi să vină în ajutorul persoanelor care au nevoie. „Răspunsurile oferite vor fi atât în limba română, cât şi în limbile engleză şi maghiară. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/medicipentrutine/”, se mai arată în comunicat. AGERPRES