Studenţii medicinişti ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad participă ca voluntari la efectuarea anchetelor epidemiologice în contextul pandemiei, pentru a ajuta echipele Direcţiei de Sănătate Publică, suprasolicitate din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2.

Studenţii au răspuns unei solicitări venite din partea autorităţilor de sănătate publică şi ajută zilnic la efectuarea anchetelor epidemiologice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de UVVG Arad, toţi studenţii de la Facultăţile de Medicină, Stomatologie şi Farmacie, în funcţie de orarul cursurilor, sunt la dispoziţia specialiştilor.

„Aceştia introduc datele arădenilor confirmaţi cu COVID-19, dar şi ale contacţilor, în sistemul informatic, şi vor face asta şi în perioada următoare, pentru a se ajunge la zi cu anchetele DSP”, informează universitatea.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, precizează că ajutorul studenţilor este foarte important, în condiţiile în care se înregistrează zilnic sute de infectări cu SARS-CoV-2, în tot judeţul.

„Cu cât procesăm mai multe date, cu atât mai repede vor ajunge la medicii de familie şi, implicit, la pacienţi rezultatele buletinelor. De asemenea, şi deciziile de carantinare se vor emite mai repede. Dorim să mulţumim tuturor voluntarilor pentru implicare, chiar dacă asta înseamnă pentru ei să facă inclusiv nopţi albe la DSP”, a spus Timiş. AGERPRES