Studenţii orădeni au solicitat o sesiune de restanţe şi măriri de note după fiecare sesiune obişnuită, o premieră pentru Universitatea Oradea, propunerea fiind aprobată în ultima şedinţă a Senatului instituţiei de învăţământ superior.

Rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că este pentru prima dată la Universitatea din Oradea când, la iniţiativa studenţilor, Senatul aprobă o asemenea solicitare ca după fiecare sesiune normală de examene să existe şi o sesiune de restanţe şi măriri de note.

„Până acum exista o sesiune de restanţe şi măriri de note în toamnă pentru ambele sesiuni, din iarnă şi vară. Este pentru prima dată şi deci primul an universitar cu asemenea sesiuni de restanţe”, a precizat rectorul.

Astfel, după sesiunea de iarnă, studenţii care nu şi-au luat examenele vor putea să mai înveţe în vacanţă pentru a se prezenta din nou la examene în perioada 15-20 februarie, când va fi prima sesiune de restanţe, iar după sesiunea din vară, va exista, de asemenea, o sesiune de restanţe şi măriri de note între 20 – 26 iunie. De asemenea, regulamentul pentru activitatea profesională a fost modificat tot la solicitarea studenţilor, astfel încât examenele pentru mărirea notei pot fi susţinute doar la disciplinele din sesiunea din iarnă, exact la fel fiind şi după sesiunea din vară.

În sesiunea de toamnă, studenţii se vor putea prezenta la restanţe şi măriri de note indiferent de sesiunea în care au avut examenul. De precizat, însă, că studentul se poate prezenta de două ori la un examen, o dată în sesiunea normală şi o singură dată în cele trei sesiuni de restanţe. „Studentul are posibilitatea astfel de a alege sesiunea de restanţe sau măriri de note la care să se prezinte, adică atunci când se simte pregătit. Asta este o noutate în acest an la Universitatea din Oradea”, a conchis rectorul Antal. AGERPRES