medalii.jpgStudenţii români au obţinut 32 de medalii – 5 de aur, 12 de argint şi 15 de bronz -, clasându-se pe primul loc, laOlimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi – SEEMOUS 2014 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) .

„Mă bucur că şcoala românească de matematică îşi reconfirmă valoarea demonstrată de-a lungul vremii în numeroase competiţii internaţionale destinate fie elevilor (juniori sau seniori), fie studenţilor. Faptul că există continuitate în obţinerea de rezultate de prestigiu demonstrează că există o temelie şi o filosofie orientată spre performanţă”, a afirmat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, pe pagina sa de facebook referindu-se la performanţa obţinută de studenţii români.

La competiţie, care s-a desfăşurat în perioada 5-9 martie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, au participat 99 de studenţi din Bulgaria, Grecia, Iran, Romania, Rusia, Turcia, Turkmenistan şi Ucraina, totalizând 25 de echipe. AGERPRES