Liga Studenţilor Români din Străinătate organizează pe 6 ianuarie 2011, la Bucureşti, Gala LSRS la care sunt aşteptaţi să participe studenţi români de la universităţile de top din întreaga lume, informează un comunicat LSRS transmis vineri.

Tinerii români de excepţie din toate colţurile lumii sunt invitaţi să participe atât la Gala LSRS, cât şi la Balul şi Adunarea Generală ce vor fi organizate de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Participarea la cele trei evenimente se realizează pe baza completării formularului de înscriere, disponibil online la: http://www.lsrs.ro/gala.

În cadrul Galei LSRS 2011 vor fi premiaţi studenţii români cu cele mai bune rezultate în plan academic şi extra-curricular care urmează cursurile unor universităţi de renume internaţional din Europa şi America. Liga va oferi, pentru prima oară în România, premiul intitulat Studentul Român Erasmus al Anului. Cu prilejul Galei va fi oferit şi premiul Studentul Român al Anului din Străinătate.

Pentru a participa la concurs, studenţii români cu rezultate academice de excepţie pot aplica prin trimiterea unui CV şi a unei scrisori de motivaţie la adresa studentulanului@lsrs.ro, până pe 1 decembrie 2010. Gala va fi urmată de Balul LSRS, care va avea loc în aceeaşi zi, la Jukebox Club, începând cu ora 22.30. Balul reprezintă singurul moment al anului când mai mult de 800 de studenţi români din peste 20 de ţări au ocazia de a se întâlni acasă şi de a sărbători realizările anului precedent alături de prieteni, pe muzica interpretată de formaţia Benetone. Reuniunea studenţilor români din străinătate se va încheia vineri, 7 ianuarie 2011, odată cu Adunarea Generală LSRS. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată activitatea LSRS pe anul 2010 şi planul de acţiune pentru 2011.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României. AGERPRES