studenti3.jpgStudenţii români au ocazia, prin programul „Work and Travel USA”, să muncească trei luni în SUA, în cadrul unor restaurante, parcuri de distracţii sau localuri fast-food. Tinerii vor beneficia de contracte de muncă pe o perioadă determinată, cu condiţia să nu aibă mai mult de 28 de ani.

„Studenţii români pot petrece vacanţa de vară în America. Ei vor munci timp de trei luni, iar o lună de zile pot călători. Aceştia pleacă din ţară cu un contract semnat de un angajator american. Nu doar job-ul este asigurat ci şi cazarea, transportul, mâncarea. Job-urile sunt în industria turismului şi serviciilor, asta însemnând că pot lucra într-un restaurant, parc de distracţii, parcuri naţionale, fast-food-uri, salvamari la piscină, dacă ştiu să înoate. Sunt job-uri necalificate care nu necesită experienţă”, a declarat Doina Toth, coordonator de program.
Există şi câteva condiţii pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care vor să muncească în Statele Unite. Aceştia trebuie să aibă media studiilor minim şapte, să nu aibă restanţe şi să cunoască limba engleză.

După expirarea contractului de muncă, studenţii mai pot rămâne în America doar o lună de zile.

„Este alegerea fiecărui student dacă se hotărăşte să se întoarcă în ţară sau dacă, după terminarea contractului de muncă, vrea să viziteze obiectivele de interes din America. Nu trebuie să depăşească luna aceea de zile pentru că, dacă o depăşesc chiar şi cu o zi, la următoarea aplicaţie, riscă să nu mai primească viza”, a spus Doina Toth.

Tinerii interesaţi de job-urile din SUA pot veni să obţină mai multe informaţii, sâmbătă şi duminică, la târgul „World Education” din Capitală.

„Interviurile încep în luna aprilie şi durează până la sfârşitul lunii iunie. Momentan ei doar vin să se intereseze, le oferim informaţiile necesare, iar apoi urmează să vină la agenţie să se înscrie”, a precizat Doina Toth. AGERPRES