studenti protest.jpgLiderii studenţilor din cadrul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) s-au arătat nemulţumiţi de cuantumul mic al burselor sociale, motiv pentru care au avertizat, joi, în prima zi a Adunării Generale, că în noul an universitar vor declanşa noi proteste.

Preşedintele ANOSR, Daniela Alexe, a declarat că în cazul în care în noul an universitar problemele studenţilor care primesc burse sociale nu vor fi soluţionate, este posibil ca aceştia să protesteze. ”În România un student primeşte 200 de lei pentru o bursă socială. Conform legii, aceasta trebuie să acopere un minim de cazare şi masă. Teoretic vorbind, bursele sociale ar trebui să crească foarte mult. Cu 200 de lei nu se pot acoperi acele cheltuieli. Au fost multe proteste din cauza nemulţumirilor, dar încă nu au avut amploarea de altădată”, a afirmat Daniela Alexe.

Conform acesteia, în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii ANOSR au avut o întrevedere cu ministrul Daniel Funeriu, pentru a se discuta pe marginea Statutului studentului. ”Este cel mai important document pentru care ne luptăm de cinci ani. Nu a fost adoptat şi a fost depăşit termenul legal. Am primit promisiuni că zilele acestea va fi adoptat şi va fi regăsit pe site-ul ministerului. Acesta poate fi considerat Biblia studentului”, a precizat Daniela Alexe.

La evenimentul care se desfăşoară în perioada 25-28 august, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, iau parte peste 100 de reprezentanţi şi lideri ai studenţilor. Timp de trei zile, aceştia vor purta discuţii privind impactul pe care îl va avea asupra lor Legea Educaţiei Naţionale şi Statutul studentului. AGERPRES