Studenţii şi profesorii ASE vor fi instruiţi cum să se comporte în situaţii de urgenţă

ase-bucuresti.jpgStudenţii şi profesorii Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor fi instruiţi cum să se comporte în situaţii de urgenţă, un protocol în acest sens fiind semnat de dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şi rectorul ASE, Nicolae Istudor. Istudor a declarat că, prin acest protocol, va avea loc o pregătire periodică a studenţilor şi angajaţilor ASE pentru gestionarea corectă a situaţiilor de urgenţă cu care s-ar putea confrunta în cadrul universităţii, dar şi în afara acesteia.

“Pregătirea privind comportamentul în situaţii de urgenţă va fi musai pentru toată lumea (studenţi, profesori, alţi angajaţi ai ASE). Pentru prim-ajutor vom merge pe partea de opţiune. Vor fi şcoliţi majoritatea celor care vor dori să deprindă tehnici de prim-ajutor de bază. (…) Ne dorim să mergem în licee, să le vorbim copiilor din şcoli generale şi licee despre ce am învăţat noi, adică lucrurile vor fi diseminate”, a afirmat, la rândul său, Virginia Mărăcine, reprezentant al “Academiei SpEranţei”, proiect de voluntariat coordonat de cadre didactice ale ASE.

La propunerea Virginiei Mărăcine, cei prezenţi la eveniment au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv. “Am mai semnat un protocol recent cu Asociaţia Asistenţilor Sociali pentru pregătirea de asistenţi sociali, acesta fiind al doilea protocol pe care îl semnăm. (…) Vom veni către dumneavoastră cu partea de pregătire şi de creştere a cunoştinţelor dumneavoastră în domeniul acesta (al comportamentului în situaţii de urgenţă – n.r.)”, le-a spus reprezentanţilor ASE şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a subliniat că secretul pentru reducerea numărului victimelor şi al pagubelor în situaţii de urgenţă este pregătirea populaţiei. “Noi, din acest an, am deschis voluntariatul pentru cei care vor să vină să fie voluntari oficial la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Prima tranşă a fost de 737 de voluntari”, (…) am găsit în final un simulator de stingere cu stingătorul, care simulează un incendiu şi cum să îl stingi şi acum vrem să îl adăugăm la caravană. Ar însemna că aceia pe care îi pregătim învaţă şi partea de prim-ajutor şi cum să reacţioneze la un incendiu mic la început. Eu sper ca, până la sfârşitul anului, (simulatorul – n.r.) să fie adăugat la caravana noastră ce se deplasează prin ţară”, a spus secretarul de stat în MAI. AGERPRES