Studenţii actori din Sibiu au câştigat premiul I la Festivalul Internaţional Dionysus din Croaţia, cu spectacolul „We ART Free”, în regia lui Bogdan Sărăţean, se arată într-un comunicat remis luni. Spectacolul a impresionat în egală măsură publicul şi juriul celei de-a 9-a ediţii a festivalului organizat de Academia de Arte din Osijek, cu sprijinul Primăriei din Dakovo.

„Sunt deosebit de bucuros pentru acest premiu, iar studenţii anului II merită toate aplauzele pentru că primul lor spectacol în faţa publicului înseamnă, iată, deja un mare succes. Un succes care îi încurajează pentru viitor dar, în acelaşi timp, îi obligă să fie şi mai buni. Felicitări merită şi Bogdan Sărăţean pentru că a pus pe picioare acest spectacol în mai puţin de o lună, reconfirmând valoarea şcolii de teatru sibiene”, a declarat prof.univ.dr. Constantin Chiriac, directorul teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Regizorul spectacolului declară că a reuşit împreună cu studenţii, să lipească „miturile fundamentale, biblice, de lumea a consumerismului. Astfel îi vedem pe Adam şi Eva rătăcind printre cartoane, ambalaje de plastic şi ritmuri de hip-hop, iar pe Cain ucigându-l pe Abel în toate modurile posibile, cu toate ustensilele prezentului, de nenumărate ori”.

Festivalul Internaţional de Teatru Studenţesc „Dionysus” din Đakovo, a avut loc în perioada 14 – 20 martie 2016 şi au participat studenţi din Austria, Cehia, Marea Britanie, România şi Croaţia. A fost pentru a opta oară consecutiv când Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu duce la festivalul organizat de Academia de Arte din Osijek, o producţie creată în studioul CAVAS al Universităţii „Lucian Blaga”. AGERPRES