mihut_lizica1.jpg13 mai este termenul limită pentru depunerea dosarelor celor care doresc să aplice în programul Erasmus. Studenţii de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad pot studia în străinătate, deoarece nu mai puţin de 30 de universităţi din 13 ţări (Portugalia, Franţa, Italia, Germania, Turcia, Danemarca etc) cu care universitatea arădeană de stat este parteneră în programul Erasmus oferă şansa arădenilor de a învăţa în universităţi europene.

Durata medie a unei mobilităţi de studii în acest program este de minim cinci luni (un semestru) cu posibilitatea de prelungire. „Universitatea a primit 30 de locuri pentru studenţii noştri în cadrul programului Erasmus, ceea ce înseamnă 30 de oportunităţi de a studia în Occident, care merită să fie fructificate”, aprecia rectorul UAV, prof.univ. dr. Lizica Mihuţ.

Aceste burse se adresează studenţilor care în momentul plecării (anul universitar 2011-2012) sunt studenţi, cel puţin în anul II de studii sau masteranzi şi să deţină un certificat de competenţă lingvistică, obţinut în cadrul UAV. Fiecare student poate beneficia de o bursă de minim 275EU, asigurată din fonduri Erasmus care însă poate fi mărită în funcţie de fondurile alocate universităţii.

Locuri disponibile: Inginerie-6 locuri, Ştiinţe Economice- 6 locuri, Ştiinţele Educaţiei- 5 locuri, Inginerie Alimentară- 4 locuri, Ştiinţe Umaniste- 2 locuri, Educaţie Fizică şi Sport- 2 locuri, Design- 2 locuri, Ştiinţe Exacte- 2 locuri şi Teologie- 1 loc.

Aceşti bani sunt suficienţi pentru a acoperi costurile cu cazarea şi masa. „Toate examenele susţinute în universităţile partenere sunt recunoscute de către universitatea noastră. Acest program reprezintă o oportunitate pentru studenţi de a intra în contact cu mediul universitar european, de a petrece câteva luni în importante centre universitare ale Europei”, puncta Paula Almasi, coordonatorul Erasmus al universităţii.