mihut_roman.jpgUn proiect pe fonduri europene, PractiPASS, care se derulează în acest moment în cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, oferă celor 200 de studenţi arădeni şansa de a pune în practică ceea ce au învăţat în timpul cursurilor dar şi posibilitatea de beneficia de consiliere în carieră.

„Este un proiect foarte util pentru studenţii noştri care aduce laolaltă mediul academic şi cel pe cel economic şi care oferă pârghiile necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes”, subliniază rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Acestea au demarat în luna octombrie şi sunt găzduite de către instituţiile partenere în proiect care asigură servicii în domeniul protecţiei copilului. Până la finalizarea proiectului studenţii vor beneficia în total de 186 de ore de practică de specialitate regăsite în curricula programelor de licenţă, respectiv de masterat. „Prin intermediul stagiilor de practică, dar şi prin servicile de consiliere şi orientare profesională derulate în cadrul proiectului urmărim creşterea şanselor lor de a se integra pe piaţa forţei de muncă după finalizarea studiilor universitare”, a precizat directorului teritorial al proiectului, conf. univ. dr. Alina Roman.

Studenţii sunt beneficiari ai serviciilor de consiliere şi orientare în carieră derulate în cadrul proiectului PractiPASS care cu siguranţă va creşte şanselor lor de tranziţie la viaţa activă. Deasemenea studenţii pot accesa baza de date cu potenţiali angajatori, disponibilă pe pagina de internet a proiectului www.practipass.ro,
unde pot fi găsite informaţii utile tuturor celor interesaţi de domeniul protecţiei copilului.