Studentii Universitatii „Danubius” din Galati au avut ocazia de a participa, vineri, 13 noiembrie, la Caravana de Constientizare politica a tinerilor cu privire la mecanismele de functionare a Parlamentului-Camera Deputatilor si a Birourilor Parlamentare.

Evenimentul nu are legatura cu campania electorala, Asociatia pentru Implementarea Democratiei fiind o organizatie apolitica. Caravana prezenta la Danubius a fost organizata de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, in cadrul unui proiect finantat de Camera Deputatilor prin programul-Parteneriat cu Societatile Civile.

Studentii Universitatii Danubius erau deja familiarizati cu mecanismele de functionare a Parlamentului- Camera Deputatilor si a Birourilor Parlamentare din circumscriptii, acestia studiind discipline precum Drept Constitutional si Institutii politice, Drept Administrativ, Politica si relatii internationale. Prezenta parlamentarilor in fata studentilor a oferit o imagine clara si reala asupra activitatii deputatilor alesi in circumscriptiile locale prin intermediul birourilor parlamentare cat si asupra Camerei Deputatilor. Chestiunile dezbatute au vizat atributiile Parlamentului-Camera Deputatilor si a Birourilor Parlamentare din circumscriptiile locale cat si a activitatilor desfasurate de acestea.

Incurajarea si imbunatatirea comunicarii dintre societatea civila reprezentata in acest caz de tineri si parlamentari alesi in circumscriptiile locale cat si imbunatatirea imaginii Parlamentului si a parlamentarilor din perspectiva tinerilor, au constituit, de asemenea, obiectivele acestei intalniri. Dezbaterile nu au ramas fara rezultat, studentii universitatii Danubius avand initiativa de a organiza o deplasare la Parlamentul Romaniei, fiind interesati sa asiste la activitatea in Comisia Juridica si in plen.