Studenţii Universităţii din Bucureşti, medaliaţi cu aur, argint şi bronz la olimpiada SEEMOUS

Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut 4 medalii în cadrul celei de XI-a ediţii a SEEMOUS, organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, echipa Universităţii din Bucureşti, coordonată de conf. univ. Cornel Băeţică şi lector Gabriel Mincu, a fost compusă din 4 studenţi, aflaţi în anul I sau II de studii, la Facultatea de Matematică şi Informatică: Andrei Comăneci – medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis – medalie de argint, Andreea Maria Popa – medalie de argint, Daniel Bănaru – medalie de bronz.

La ediţia SEEMOUS din acest an s-au înscris în competiţie 84 de studenţi din 18 universităţi din ţări precum: Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România. Şi la ediţia de anul trecut reprezentanţii Facultăţii de Matematică şi Informatică au obţinut o medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz.

Lansată în 2007, SEEMOUS este cunoscută, pe de o parte, ca olimpiadă dedicată matematicienilor talentaţi şi pasionaţi de acest domeniu. Pe de altă parte, competiţia reprezintă şi o oportunitate de a crea o reţea de studenţi matematicieni, dar şi de parteneriate între instituţiile participante. AGERPRES