Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Sorin Radu, a anunţat joi, că studenţii vor începe anul universitar în scenariul hibrid, care poate fi modificat în funcţie de evoluţia pandemiei de noul coronavirus.

„Pentru a nu reveni mereu în Senat cu reglementări, noi am validat ca scenariul să fie valabil pentru întreg anul universitar, cu precizarea expresă că se poate schimba fie într-un scenariu verde, în sensul deschiderii totale a universităţii, fie de a trece şi alte activităţi online, în funcţie de context, adică putem reveni într-o lună, în două săptămâni, în trei luni, în funcţie de cum evoluează contextul”, a explicat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Concursul de admitere nu s-a finalizat încă la ULBS, aşa că nu se ştie deocamdată cu exactitate numărul de studenţi, însă estimarea este în jurul cifrei de 15.000.

Rectorul ULBS s-a declarat optimist şi le-a transmis studenţilor să aibă încredere că se iau toate măsurile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. AGERPRES