Echipa Facultăţii de Matematică și Informatică a Universității Ovidius din Constanța a participat la cea de-a XIV-a ediţie a concursului pentru elevi şi studenţi iTEC, organizat la Timişoara, în cadrul căruia a prezentat o aplicaţie web pentru identificarea destinaţiilor turistice cu grad mare de siguranţă în actualul context pandemic, informează lector univ.dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenţi şi alumni.

Potrivit sursei citate, studenţii ovidieni au creat în cadrul concursului, pe parcursul a 15 ore, o aplicație web pentru alegerea și planificarea concediului ce identifică destinații cu nivel procentual mare de vaccinare.

Pe perioada celor 15 ore, studenții Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Chita Cătălin-Adrian și Dăianu Daniel-Cristian din anul II, specializarea Informatică, prezenţi la concurs drept echipa ‘cd-project-web’, au reușit să ocupe locul 10 din cele 20 de echipe prezente în clasament în cadrul probei Web Development, propunând o soluţie novatoare şi viabilă cu aplicare practică în industria ospitalităţii, apreciată just de către juriu”, a declarat lector univ.dr. Alexandru Bobe.

iTEC este un concurs dedicat studenților și elevilor pasionați de domeniul informaticii în ediția cu numărul 14, din acest an, organizată de către Liga Studenţiilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) şi Universitatea Polithnică Timişoara, proba de Web Development reușește să adune zeci de participanți, dornici să realizeze aplicații spectaculoase.

Competiția se desfășoară sub forma a șase probe:

Algoritmică – presupune rezolvarea a 2-3 subiecte, fiind recomandat ca participanții să dețină cunoștințe de programare învăţate în clasele 9-12, respectiv în facultate;

AI Development – constă în utilizarea inteligenţei artificiale în procesarea de imagini;

Cybersecurity – proba este de tipul Capture the Flag, care presupune o serie de provocări cu grad de dificultate diferit, fiecare provocare solicitând diferite nivele de cunoștințe în domeniul securității cibernetice;

UI/UX Design – constă în realizarea unui concept vizual pentru un site web și a unor materiale bazate pe acesta;

Web Development – constă în realizarea unei aplicații web pe o temă propusă;

Mobile Development – constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform unor cerințe.